sponsor reklam

perakendenin küresel güçleri 2012 raporunda bim birleşik mağazalar migros türk'ün önüne geçti

3.9 trilyon dolarlık dünya perakende liginde BIM ve Migros da var

DENETİM, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde dünyanın önde gelen kuruluşlarından Deloitte, küresel perakendecilik sektörüne yön veren en büyük 250 şirketin performansını değerlendiren “Perakendenin Küresel Güçleri 2012” raporunu yayınladı. 

Raporda, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi Türkiye’den Migros Türk A.Ş. ve BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. yer aldı. Geçen yıl Migros’un arkasında yer alan BİM, bu yıl 194’üncü sıraya yükselerek, Migros’u geride bıraktı. 

BİM, 4 milyar 371 milyon dolar satış geliri elde ederken, 199’uncu sırada yer alan Migros da 4 milyar 232 milyon dolar gelir elde etti. 250 perakende kuruluşunun toplam satışları 3.9 trilyon dolara ulaştırken, ilk sırayı yine 418 milyar dolarlık geliriyle Wal-Mart aldı. Deloitte Research Direktörü Dr. Ira Kalish, küresel ekonominin yavaşladığına ve 2012’deki büyümenin dünyanın lider pazarlarının çoğunda 2011’dekinden daha yavaş olacağının beklendiğine dikkat çekerek, şu değerlendirmeyi yaptı: “Euro Bölgesi krizi yatırımcı ve tüketici güvenini etkilemeye devam ediyor ve önümüzdeki yıl ABD’deki büyümenin işsizliği önemli oranda azaltması pek de muhtemel görünmüyor. 

Çin ve diğer BRIC ekonomileri ise daha sıkı mali politikalar ve daha zayıf küresel büyümenin sonucu olarak yavaşlarken Japonya’nın önümüzdeki yıl güçlenmesi bekleniyor. Perakendeciler için en büyük teselli ise uzun vadededir. Her ne kadar 2012’deki ortam zorlu olsa da küresel ekonominin uzun vadeli gidişi iyi görünüyor. ” 
Paylaş :

Blog Hakkında suhulettin

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER