sponsor reklam

şahin sucukları süt ve kuruyemiş sektörüne yüzde on pazar payı hedefleyerek girme kararı aldı

Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana Kayseri’de faaliyet gösteren Şahin Sucukları, süt-süt ürünleri ve kuruyemiş sektörüne girme kararı aldı. Firma toplamda 50 milyon TL yatırım yaparak 2014’e kadar 250 istihdam sağlayacak.
Kaan Zenginli

Pastırma diyarı Kayseri’de 1923 yılından bu yana üretim yapan Şahin Sucukları, kuruyemiş ve süt ürünleri sektörüne giriyor. Toplamda 50 milyon TL üretim tesisi yatırımı yapacak olan firma, ilk 3 yılda kuruyemişten yüzde 10, süt ve süt ürünleri pazarından yüzde 5 pazar payı almayı hedefliyor. Ürünlerin 2014 yılında piyasada olacağını söyleyen Şahin Sucukları Yönetim Kurulu Başkanı Salih Fazlıoğlu, üretim tesisi yatırımlarını Kayseri’de yapacaklarını belirterek, kuruyemiş sektörüne 10 milyon TL, süt ve süt ürünleri sektörüne 40 milyon TL yatırım bütçesi ayırdıklarını ifade etti. Kayseri’deki fabrikada 165 kişiyi istihdam eden firma, yeni yatırımları ile birlikte 250 kişiye daha iş imkanı sağlayacak. 2010 yılında 56 milyon TL ciro gerçekleştiren Kayseri Sucukları, 2011 yılında ise yüzde 55 oranında büyüme gerçekleştirerek 87 milyon TL ciro elde etti. “2012 hedefimiz 150 milyon TL” diyen Fazlıoğlu, işlenmiş et ürünleri gurubunda pazar 3’üncüsü olduklarını ve 70 ilde bayilikleri bulunduğunu sözlerine ekledi. Avrupa Birliği (AB) ülkelerine Türk et ve et ürünleri ihracatının sıkıntılı olduğunu vurgulayan Fazlıoğlu “Türk et ve et ürünlerine itibar edilmiyor. Ticaretimiz bu bölgelerde sınırlı kalıyor. Bizde bu işi çözmek adına Almanya’da yatırım yapmayı planlıyoruz” diye konuştu.

Almanya’da fabrika alacak

Almanya’da hazır bir fabrikaya ortak olacaklarını dile getiren Fazlıoğlu “Bu fabrikanın sahibi de Türk. Ortaklıkla ilgili görüşmelerimiz devam ediyor. 2013 yılında kesinleşir ve üretime başlarız. Oradaki fabrikanın üretimi yıllık 1.000 ton, bizim ortaklığımız ile kapasite artacak ve AB faaliyetlerimizi buradan sürdüreceğiz” diye konuştu. Ulusal marketlere 25 gramlık aç-tüket sistemi ürünler ile gireceklerini de kaydeden Salih Fazlıoğlu, bu alanda da Ar-Ge çalışmalarına yatırım yaptıklarını ve piyasada çok rağbet göreceklerini kaydetti.

Satılan sucukların yüzde 90’ı karışım

Piyasada bulunan sucukların yüzde 90’ının tavuk karışımı veya ısıl işlem (su, buz veya soya gibi bağlayıcı maddeler kullanımı) olduğunu söyleyen Fazlıoğlu “Yüzde 100 dana etinden sucuk bulmak neredeyse imkansız hale geldi. Bizim gibi asıl mesleği sucuk ve pastırma üretmek olan firmaların dışında bu işi hakkıyla yapan yok. Gerçek bir sucuğun fiyatı, parça kıyma fiyatının yüzde 20 üzerinde olması gerekiyor. Piyasada kilosu 15-20 liraya ürün bulunabiliyor. Bunlar hem sağlıksız hem de tavuk eti veya ısıl işleme tabi ürünlerdir. Tüm ürünlerin üzerinde ne ile yapıldığı yazıyor. Sucuk karışımı olanda ısıl işlem veya sucuk benzeri yazar. Danadan yapıldıysa, bizdeki gibi yüzde 100 dana veya fermantasyon yazar. Ürünü alırken vatandaş yazıları okuyarak alsın, kandırılmasın” diye konuştu.
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER