sponsor reklam

rekabet kurulu burgaz rakının antalya alkollu içeceklere devrine koşulsuz onay verdi

Rekabet Kurumu (RK), 06 Temmuz 2011 tarih ve 11-41/865-M sayılı kararı ile Mey İçki Sanayi ve Ticaret A.Ş. tarafından Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) devralınan Burgaz İktisadi ve Ticari Bütünlüğü kapsamındaki varlıklarla birlikte Votka 1967 markasının Antalya Alkollü İçecekler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devrine koşulsuz olarak onay verdi.
Böylelikle, Burgaz kapsamındaki rakı, votka ve cin markalarıyla birlikte Votka 1967 markası Antalya Güçbirliği Holding A.Ş. kontrolündeki Antalya Alkollü içecekler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’ye devredilmiş oldu. Taraflar arasındaki anlaşma uyarınca devir 1 hafta içinde gerçekleştirilecek.

Şartlı izin çıkmıştı

TMSF, 2009 yılı Ağustos ayında yönetim ve denetimini devraldığı Garipoğlu Grubu’na ait Burgaz Alkollü İçecekler Ticari İktisadi Bütünlüğü’nün satışı için çıkılan ihalede gelen 62.5 milyon dolarlık teklifi kabul etmişti. Ancak Rekabet Kurulu 2010 yılı Temmuz ayında Yeni Rakı’nın üreticisi Mey İçki’nin, Burgaz Alkollü İçecekler şirketini devralmasına şartlı olarak izin vermişti. Buna göre Mey, Burgaz’ı devraldıktan sonra klasik markası Votka 1967’yi satacak. Yine devirden sonra Burgaz’ın rakılarını ve cinini de elinden çıkaracaktı.

Votka ve rakı üretiyor

140 işadamının ortaklığıyla 1998 yılında kurulan Antalya Güçbirliği Holding’in iştiraki olan Antalya Alkollü İçecekler Sanayi ve Ticaret A.Ş.’nin Ocak 2009’dan bu yana farklı markalar ve değişik tatlarda ürettiği rakı ve votkalar yurtiçi ve yurtdışına satrılıyor. Şirket, Topkapı, Rakı 7 ve Abbas adlı rakı, Gorzalla ve Nash ile votka 7 adlı markaları bulunuyor.
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER