sponsor reklam

gıda marketlerine güvenlik uyarısı ekoli salgınında gıda zincirleri korumasız

Sunday Telegraph, manşetten yer verdiği haberinde İngiltere hükümetine bağlı güvenlik danışmanlarının uyarısını aktarıyor.


Ulusal Altyapının Korunması Dairesi'nden gelen uyarı, Almanya'daki ölümcül E.koli salgınına ilişkin son değerlendirmeleri takip ediyor.


Buna göre yetkililer, gıda ve içecek üreticilerini, satıcılarını ve süpermarketleri, tesislerindeki ve depolarındaki güvenliği sıkılaştırmaya, gıda zincirinde güvenlik açığı oluşabilecek noktaları belirlemeye çağırdı.

"Uzmanlar, E.koli salgınının gıda zincirinin ne kadar korunmasız olduğuna ve bakterilerin ne kadar çabuk yayılabildiğine işaret ettiğine dikkat çekmişti.

"Salgın nedeniyle ölenlerin sayısı 18'e ulaşırken 1800'den fazla kişinin ağır hasta olduğu ve ölü sayısının daha da artmasının beklendiği ifade ediliyor.

"Önde gelen bir Alman doktor, dün akşam bakterinin kasten yayılmış olması ihtimaline ilişkin bir soruşturma yürütülmesi çağrısında bulundu.

"Berlin'deki Vivantes hastanesinin hijyen bölümü başhekimi Klaus-Dieter Zastrow, 'Akli dengesi olmayan bir kişi, pekala kalkıp bir kaç kişiyi öldüreceğim ya da 10 bin kişiye ishal bulaştıracağım diye düşünmüş olabilir.' diye konuştu."

Sunday Telegraph, geçmişte kasten gıda zehirlenmesi gibi yöntemlere genellikle herhangi bir kişiye garezi olan bireylerin ya da haraca kesmeye çalışan adi suçluların başvurduğuna ancak güvenlik yetkililerinin artık bu tür eylemler için El Kaide örgütü, hayvan hakları savunucuları gibi gruplardan da endişe ettiklerini, böyle bir tehdidin oluşmakta olduğunu belirtiyor.
bbc türkçe
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER