sponsor reklam

zeytinyağında sahte karışımı önlemek için beyaz liste yayınlanacak

Ulusal Zeytin ve Zeytinyağı Konseyi’nin (UZZK) girişimi ile Türkiye’de zeytin ve zeytinyağı üretiminde kalitenin artırılması amacıyla başlatılan UZZK Kalite Kontrol programında 5 firma beyaz listeye girdi.

Tariş, Marmara Birlik, Fora, Kristal, Ana Gıda Komili ve Kırlangıç markaları ile beyaz listede ilk yer alan zeytinyağı markaları oldular. UZZK Başkanı Mustafa Tan, zeytinyağı sektörünün önemli aktörlerinin ambalajlı zeytinyağı pazarına yönelik başlattıkları programda, sınavı geçerek beyaz listeye giren 5 firmanın yanı sıra listeye girmek için kendilerini denetime açan 10 firma daha olduğunu söyledi.
Dünya ile eşgüdümlü

Şirketlerin 1 Ocak 2009 tarihinden itibaren uygulamaya konan UZZK Kalite Kontrol Kontrol programına bir anlaşma yaparak dahil olduklarnını belirten Tan, bu programı Uluslararası Zeytin Konseyi’nin (COI) hedef pazar ülkelerde promosyon faaliyetleri kapsamında uyguladığı Kalite Kontrol Programına benzer hazırladıklarını kaydetti. Kalite kontrol programına 16 birliğin dahil olduğunu söyleyen Tan, “Uygunsuzluk varsa yasal işlem başlatıyoruz, Kontrol sisteminden
bir yıl süreyle çıkarıyoruz. Uygunsuzluk tekrarlandığında programa bir daha giremiyor.”
hürriyet ekonomi
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER