sponsor reklam

dar sokaklara giremeyen cola kamyonlarının yerine ufak araçlarla dağıtım

Mikro Dağıtım Merkezleri iş modeli ile 5 milyon kadına iş sağlanması projesinin global düzeyde hayata geçirileceğini kaydeden Galya Frayman Molinas, “Bu projede Türkiye ilk etapta yer alacak ülkeler arasında değil. Çünkü model az gelişmiş ülkelere daha uyumlu bir model. Ancak Türkiye’ye uyumlu hale getirmek üzere çalışmalara başladık. İkinci öncelikli ülkeler arasında Türkiye’de olacak” dedi.

YAYGIN dağıtım ağı ile dünyanın en ücra köşelerine kadar ulaşan Coca-Cola, başlattığı yeni bir proje ile 10 yılda global olarak 5 milyon kadının iş bulmasını sağlayacak. Projenin Atlanta’da The Coca-Cola Company CEO’su Muhtar Kent tarafından açıklandığını belirten Coca-Cola Türkiye Başkanı Galya Frayman Molinas, “Bu projede Afrika’da Mikro Dağıtım Merkezleri iş modelinden edinilen deneyimlerle kadınların iş bulunmasına katkı sağlanacak. Biz şirket olarak sadece ülkelerin kalkınmasında kadının büyük önemi olduğundan hareketle bu projeyi hayata geçiriyoruz” dedi.
Yüzde 30’u kadın
Türkiye Kadın Girişimciler Derneği’nin (KAGİDER) konuğu olan Molinas, Afrika’nın Etiyopya, Nijerya, Kenya gibi bazı ülkelerinde alt yapı eksikliğinin yarattığı sorunların sonunda kendilerine iş fırsatı olarak geri döndüğünü anlattı. Coca-Cola’nın Harvard’daki çalışmalardan öğrendiklerinden yola çıkarak global çapta kadınları çalışma hayatına kazandırma projesine başladığını söyleyen Molinas, süreci şöyle özetledi: “Etiyopya’da yolların çok dar olması nedeniyle Coca-Cola kamyonları belli bölgelere giremiyordu. Bunun üzerine yerli halkın geliştirdiği daha küçük araçlarla yapılan dağıtım işi daha sonra bir iş modeline dönüştü. Mikro Dağıtım Merkezleri adını verdiğimiz bu işlerde sonradan gördük ki çalışanların yada sahiplerin yüzde 30’u kadın.
Bu rakam Afrika için neredeyse imkansız.”
48 bin istihdam
Coca-Cola’nın Afrika’daki girişimcilerin finans kaynaklarına ulaşma ve iş süreçleri konusunda Afrika’daki Mikro Dağıtım Merkezi girişimcilerine destek olduğunu kaydeden Molinas, “Bu işi kurmanın maliyeti 6-8 bin dolar civarında. Küçük bir miktar ama hayat kurtardığını gördük. Afrika’da bu iş modeli ile 48 bin kişi istihdam edildi. Bölgede Coca-Cola’nın ulaşılabilirliğini müthiş derecede artırdı. Bizim hizmetimizin kalitesi artarken, bölgede de hayatın kalitesi arttı” diye konuştu.

KAGİDER profesyonel kadın yönetici ve gençlere açılıyor

KAGİDER Başkanı Gülden Türktan, derneğin daha geniş kesimleri kapsamak üzere bazı yeni projeler üzerine çalıştıklarını söyledi. İş yaşamındaki profesyonel kadın yöneticilerin tüzük gereği KAGİDER’e üye olamadıklarını, sadece girişimci kadınları üye olabildiğini hatırlatan Türktan, şunları söyledi: “Şu anda tüzük üzerinde çalışıyoruz. Yakın bir zamanda profesyonel kadın yöneticilerin de KAGİDER’e üye olmasını sağlayacağız. Ayrıca gençleri de bünyemize katmak üzere, Genç KAGİDER üzerinde de çalıyoruz.
hürriyet ekonomi
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 yorum :

YORUMUNU GÖNDER