sponsor reklam

perakendenin küresel güçleri arasına migros ve bim marketler'de girdi

Denetim, vergi, yönetim danışmanlığı ve kurumsal finansman hizmetlerinde faaliyet gösteren Deloitte tarafından yayımlanan, “Yeni pazarlara açılmak: Perakendenin Küresel Güçleri 2011” raporunda iki Türk perakendeci de yer aldı.
Migros Ticaret ve BİM Birleşik Mağazacılık, “Dünyanın En Hızlı Büyüyen perakendecileri” arasında ilk 50’ye girdi. Perakende devlerinin 2009 mali yılındaki performanslarının incelendiği raporun, ortaya koyduğu bazı sonuçlar şöyle oldu:

Küresel ekonomik düşüş nedeniyle tüketicilerin dikkatli davranmaya başlaması sonucunda satışların büyümesinin durdu. Ancak şirketlerin kârı yükseldi. Dünyanın en güçlü ilk 250 perakende şirketinin toplam net kârı, 2008 yılında yüzde 2.4 iken, 2009’da yüzde 3.1’e yükseldi.

Ciroları ile listenin en tepesinde yer alan ilk 10 şirket, 2009’da değişmedi. Ancak satışlardaki düşüş onları da etkileri. Sadece Tesco, ucuzluk mağazaları olan Schwarz ile Aldi ‘İlk 250’ şirketin ortalama büyümesinin üstünde satış büyümesi gerçekleştirdi.

Wal-Mart, Carrefour ve Metro’nun ilk 3’ü aldığı “İlk 250 Küresel Perakendeci” sıralamasında Migros 206’ncı, BİM ise 220’nci sırada yer aldı.

En hızlı büyüyen şirketler arasına BİM 8’inci, Migros 19’uncu olarak girerken, bölgesel değerlendirmelerde de bu iki şirket öne çıktı. “Bölgeye Göre İlk 10 Perakendeci” sıralamasında Migros, 3 milyar 691 milyon dolarlık perakende satışla 4’üncü sıraya yükseldi. Migros, 432 yeni mağaza açtığı 2009’da Güney Afrikalı SPAR Grubunun önüne geçti.

BİM ise 3 milyar 440 milyon dolarlık satışıyla, “Bölgeye Göre İlk 10 Perakendeci” sıralamasının 6’ncısı oldu.

Gelişmekte olan pazarlarda talep giderek artıyor

RAPORU değerlendiren Deloitte Türkiye Danışmanlık Sorumlu Ortağı ve Tüketim Endüstri Lideri Uğur Süel, gelişmiş pazarlardaki talep yetersizliğine karşın, gelişmekte olan pazarlardaki talebin artan nüfusun da etkisiyle giderek arttığına dikkat çekti. Süel, “Bu durumun perakendecilik sektöründe globalleşmenin gerçekleşmesinde rol oynayacağını düşünüyorum ancak şirketlerin bu konuda dikkatli olması gerekiyor” derken, Migros Ticaret ve BİM’in ilk 250 sıralamasının yanı sıra en hızlı büyüyen şirketler arasında da yer almasının önemini vurguladı.
hürriyet ekonomi
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER