sponsor reklam

başbakan yardımcısı marketler yasası avrupadaki gibi olmalı

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Manisa programı kapsamında katıldığı Alaşehir Esnaf ve Sanatkar Kredi ve Kefalet Kooperatifi genel kurul toplantısında, son yıllarda çok sayıda süpermarket ve hipermarketin açıldığını, bu iş yerleri açıldıkça esnaftan elin ayağın çekildiğini, vatandaşların, gün boyu alışveriş yapıp sinemaya, restorana gitme olanağının getirdiği cazibeye kapıldığını ifade etti.

Hipermarketlerle ilgili yasal düzenlemeye ihtiyaç olduğunu ifade eden Bülent Arınç, “Büyük balık küçük balığı yememeli. Marketler daha çok kazanabilirler ama esnafın da kendi çabasıyla ailesini ayakta tutabilecek bir gelire sahip olması lazım.
Bunun için şehir merkezlerinden alışveriş merkezlerini dışarıya çıkarmak gerekir. Avrupa’da nasılsa marketler yasası Türkiye’de öyle olması gerekir. Yani her sokağın içinde süpermarket açılmamalı. Her mahallenin içinde yan yana süpermarketler olmamalı. Bakkal olmalı ve yaşamalı, büyük sermayelerle kurulan alışveriş merkezleri şehrin dışında olmalı. Cumartesi, pazar gece 11.00’lere kadar çalışmamalı.”

Vahşi kapitalizmi kabul etmiyoruz

TÜRKİYE’ye büyük bir sermaye girişinin olduğunu, bunun önemli istihdam sağladığını anlatan Bülent Arınç, yatırımların kayıtlı vergi anlamına geldiğini, kayıp kaçak olasılığının azaldığını, bu nedenle bugüne kadar bu konuda mesafe alınamadığını ifade ederek, “Ama vahşi kapitalizm, yani büyüklerin küçükleri yok etmesi, biz bunu kabul etmiyoruz. Biz buna karşı duracağız. Esnaf ve sanatkarımızı kollamak adına ne gerekiyorsa yapacağız” diye konuştu.
hürriyet ekonomi
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER