sponsor reklam

mey grup hem satış planı yapıyor hem halka açılmayı hesaplıyor


İngiliz alkollü içecek üreticisi Diageo, Mey İçki’yi satın almak için görüşmelere başladı. Diageo, Mey İçki’yi 2.5 milyar dolar karşılığında satın almak için görüşmeler yürütürken Mey İçki halka arz yöntemine de başvurmayı planlıyor. Yüzde 45’ini halka açmayı planlayan ABD’li TPG, bir yandan da Mey İçki’ye talip firmalarla görüşmeleri sürdürüyor.


Satışta öne çıkan Diageo ile Mey İçki arasındaki görüşmelerin, başlangıç safhasında olduğu ve görüşmelerin nereye gideceğinin bilinmediği belirtildi. Johnnie Walker, Smirnoff gibi içkileri üreten Diageo, özellikle hızlı büyüyen, gelişmekte olan piyasalara giriyor. Türkiye’de son dönemlerdeki ekonomik gelişmeleri de gözönüne alan şirketin Mey İçki için ısrarcı olduğu vurgulanıyor.
50 bini aşkın nokta
Türkiye’nin en büyük alkollü içki üreticisi olan Mey İçki’nin 50 binden fazla satış noktası bulunuyor. Mey İçki ayrıca son dönemde rakıyı yurtdışına taşıma çabaları ile dikkat çekiyor.
Yeni Rakı başta olmak üzere Tekel’in alkollü içki bölümü, 2004 yılında 292 milyon dolara özelleştirildi. Satın alma sonrasında Tekel’in alkollü içki bölümünü Mey İçki çatısı altında toplayan 4’lü konsorsiyum, 2006 yılında ise ABD’li Texas Pasific Group’a (TPG) 810 milyon dolara sattı. Eğer satış işlemi 2.5 milyar dolara gerçekleşecek olursa, Tekel’in değeri 6 yılda 9 kata yakın artmış olacak. Mey İçki’nin halka açılması durumunda 1.1 milyar dolar elde edilecek.
Şarapta da iddialı
2004 yılındaki özelleştirme sonrasında kolları sıvayan Mey İçki, bir yandan Yeni Rakı’nın yanına yeni ürünler eklerken, diğer taraftan da Kayra şemsiyesi altında şarap üretimini de geliştirdi. Mey İçki, Hayyam Garipoğlu’nun kurduğu Burgaz Rakı’yla bilinen şirketi de Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’ndan (TMSF) koşullu olarak satın aldı.
hürriyet ekonomi
Paylaş :

Blog Hakkında seyyah1906

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER