sponsor reklam

bu pos cihazı hem stok takibi yapıyor hem ödeme kabul ediyor

FRANSA merkezli POS (point of sale-kredi kartı okuyucusu) sistemleri üreticisi Ingenico, yeni geliştirdiği POS terminallerine PDA (personal digital assistant-cep bilgisayarı) özelliği kazandırarak dünyada ilk kez ödeme ile operasyon yönetimini tek cihazda birleştirdi. “Payment PDA” adı verilen cihazın dünyadaki ilk uygulaması ise Ingenico’nun Türkiye Ofisi tarafından Philip Morris Sabancı için hayata geçirildi. Ingenico Türkiye Ar-Ge ekibi tarafından Adana’dan Erzurum’a kadar yapılan saha testlerinden geçirilerek Türkiye şartlarına hazır hale getirilen cihaz, Philip Morris Sabancı’nın saha satış ve dağıtım otomasyonu operasyonlarında kullanılıyor.
Tek bir ürün yeterli
Ingenico Türkiye ve Ortadoğu Genel Müdürü Alpay Sidal, dünyada ilk kez Türkiye’de Philip Morris Sabancı için kullanılmaya başlanan cihaz ile saha çalışanlarının ve şirketlerin verimliliğinin önemli ölçüde arttığını ifade ederek, şöyle devam etti: “Normalde saha çalışanları stok takibi için PDA, ödeme için POS ve basılı materyaller için yazıcı taşımak zorunda. Bu cihaz sayesinde tüm bu özelikler tek bir üründe buluşuyor. Cihazın üzerinde entegre bir barkod okuyucu bulunuyor. Bu okuyucu sayesinde satış işlemi anında mevcut stoktan düşüyor. PDA tarafına girilen satış bilgileri POS tarafına otomatik olarak aktarılıyor ve böylece kullanıcı kaynaklı hataların da önüne geçiliyor. Cihaza entegre bir yazıcı da bulunuyor. Bu yazıcı ile teknik olarak fatura, irsaliye gibi materyallerin basılması mümkün. Cihaz geliştirilirken saha çalışanlarının ihtiyaç duyabileceği tüm özellikler düşünüldü. Örneğin, GPS özelliği konum ve adres bulma konusunda kolaylık sağlıyor. Wi-Fi özelliği ile bulunulan konumdaki kablosuz ağlara bağlanabiliyor. Cihazda bulunan bluetooth özelliği sayesinde ise gerekirse fatura basan yazıcı ile de haberleşmek mümkün.”

Fatura tahsilatı mümkün
Ürünün Türkiye şartlarına adapte edilebilmesi, Philip Morris Sabancı’nın saha uygulamalarına uyumlu yazılımların oluşturulması gibi süreçlerde Ingenico Türkiye Ar-Ge ekibinin aktif olarak görev aldığını belirten Sidal, proje yazılım ve ugyulamasının da kendilerine ait olduğunu belirtti. Bu projedeki başarılarından dolayı Fransa’daki merkezden 2010’da Başkanlık Ödülü aldıklarını belirten Sidal, yeni döneme ilişkin şunları söyledi: “Ingenico Türkiye olarak yazılım geliştirerek sistemin kusursuz çalıştığını gösterdik. Şimdi bu cihaz, bizim projemiz referans gösterilerek dünyaya pazarlanıyor. Philip Morris’in diğer ülkelerdeki operasyonları da bu cihaz ile ilgileniyor. Bu cihazla kamudaki uygulamalar çeşitlendirilebililir. Cihaz üzerinde geliştirilecek yazılımlarla trafik cezalarının, elektrik, doğalgaz, su gibi faturaların kesildiği anda kredi kartı ile tahsilatı mümkün olabilir.”

Bir POS’a 40 banka ortak olabiliyor

TÜRKİYE’de POS sahipliği ağırlığının halen bankalarda olduğunu ancak özellikle zincir mağazaların kendi altyapılarını kurmayı tercih ettiğini belirten Alpay Sidal, bunu şöyle açıkladı: ”İş yerleri, kontrolü ellerinde tutmak, sadakat uygulamalarını kullanabilmek için kendi ortak POS altyapılarını kurmayı tercih ediyor. Böylece hangi bankayla ne şartlarda çalışacağına kendisi karar veriyor. Her kasada tek bir POS kullandığı için operasyonel anlamda da kolaylık sağlıyor. 8 banka ile başladığımız ortak POS uygulamamızı şu anda 40 bankaya kadar çıkardık. Yalnızca mağaza içinde kullanılan POS’larda değil, taşınabilir POS’larda ve Payment PDA cihazımızda da Ortak POS uygulaması yapabiliyoruz.”

Yeni POS garsonun gömlek cebine sığıyor

INGENICO, özellikle kapıda ödeme alan şirketler ve restoranların yoğun olarak kullandıkları mobil POS terminallerinde de yenilikler yapıyor. iWL200 adını taşıyan yeni bir mobil POS serisini pazara sunmaya hazırlandıklarını açıklayan Alpay Sidal, bu ürünlerin hafiflik ve performansları ile fark yaratacağını kaydetti. Bu serinin 285 gram ağırlığı ile dünyanın en hafif mobil POS’u olma özelliğini taşıdığını belirten Sidal, özelliklerini şöyle anlattı: “Bir gömlek cebine bile sığabiliyor. Mobil POS’lar sahada kullanmak için tasarlandıkları için pil ömrü ürünün performansını etkileyen en önemli unsurlardan biri.”

Fatih Belediyesi esnaf ziyaretinde vergi tahsil ediyor

INGENICO’nun POS ve PDA’yi birleştiren çözümünün başta hızlı tüketim ve dağıtım olmak üzere birçok farklı sektörde kullanılabileceğini belirten Alpay Sidal, cihazın yerel yönetimlerden de ilgi gördüğünü ve bu alanda Fatih Belediyesi için bir proje gerçekleştirdiklerini açıkladı. Fatih Belediyesi ile sahada vergi tahsilatına yönelik bir proje gerçekleştirdiklerini belirten Sidal, bu uygulamayı şöyle anlattı: “Yine Payment PDA cihazı üzerinden gerçekleşen bu projede belediye görevlileri işyerlerini dolaşarak, çevre temizlik, tabela, moloz gibi vergileri kredi kartıyla tahsil edebiliyor. Bu proje, hem belediye hem de vergi mükellefleri için bir kazan kazan modeli… İş yeri sahipleri belediyeye gidip, kuyrukta beklemek zorunda kalmadan, oturdukları yerden vergi borçlarını ödeyebiliyor. Vergi döneminde nakit sıkıntısı olsa bile kredi kartıyla ödeme yapabildiği için cezaya kalmıyor. Fatih Belediyesi ise vergi tahsilatlarını hızlı ve kolayca gerçekleştirebiliyor. Cihazın PDA tarafında geliştirdiğimiz özel program sayesinde dokunmatik ekrandan vergi türü seçilebiliyor.”
hürriyet ekonomi
Paylaş :

Blog Hakkında suhulettin

Market haberleri ve videoları Esnaf haberleri ve toptan Perakende fiyat listelerinden oluşan blog
    Blogger Yorumları
    Facebook Yorumları

0 yorum :

Yorum Gönder

YORUMUNU GÖNDER